nuffnang adds

Monday, 13 January 2014

Situasi di dalam kereta

SITUASI 1.

My hubby mintak aku hantarkan ke LRT Bandar Tasik Selatan.. Sebelum naik kereta.. Aku dah pesan kat Akiff.. Kat dalam kereta aku pesan lagi sekali. Kita pi hantar abah tau.. Lepas tu kita balik.. Abah pi work tau.. Akiff jawab "Taauuuu.." Okey good boy.. Lepas tu dah peluk cium abah kami pun balik.. Nasib tak meraung.. Masa on the way balik rumah aku pesan kat dia.. Kita balik dulu tau.. Lepas tu papa mai ambil kita kat rumah.. Naik keta mama.. (Papa mama ni sepupu hubby aku, Akiff memang rapat dengan papa mama dia ni).. Sepanjang perjalanan dia duk sebut "keta mama... keta mama".. Selalunya kalau nampak preve' atas jalan sure cakap keta mama. Dia kenal tau.. Tak kira la nampak depan keee.. Nampak belakang ker.. Ni dalam dia duk sebut tuuu.. Aku duk cari.. Mana la keta preve'.. Tak dak lak.. Tu maknanya dah tak sabar nak jumpa mama la.. Dalam duk sebut keta mama tu.. Boleh pulak terselit "Tab".. Aku cakap la kat umah.. Tapi sampai kat umah bila aku bagi kat dia.. Tak mahunya dia.. Ooooo... Rupanya.. bukan rindu mama sangat pun.. rindu ipad mama... 


SITUASI 2 (Kereta Mama)

Kami dah sampai rumah mama.. Beberapa minit mama call papa suruh gi ambil dia kat tempat kerja.. Tak jauh pun dari rumah.. Beberapa minit jer puun . Aku tak ikut lak.. Malas nak ikut.. Nak rest jaa..  Ni.. Apa yg diceritakan oleh mamanya.. Mula2 tu Akiff duk kat seat depan.. Kat depan dia cakap sejuk.. Papa perlahankan la aircond.. Lepas mama masuk dalam kereta.. Akiff pi la kat seat belakang. Akiff cakap HOT... Mama dia pun buka la aircond bagi kuat sikit.. Lepas tu dia cakap HOT lagi.. Hahaha.. Apa la Akiff ni.. Mengada2 lak. Oooo... Dah pandai eek.. Hot la sejuk laa..




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...