nuffnang adds

Tuesday, 21 January 2014

Pesuruhjaya Sumpah di Cheras

Pesuruhjaya Sumpah.. Pesuruhjaya Sumpah.. Merata aku cari.. Untuk lantikan kerja kerajaan perlukan akuan sumpah. So, perlu settle secepat mungkin.. Tak payah aku kalut nanti.. Mula2 Google jumpa la kat Cheras Perdana.. Tapi hampeh.. Masuk kat kawasan perumahan yang ada guard.. Takkan la ada Pesuruhjaya Sumpah kat kawasan perumahan yang ada guard.. Satu kerja lak nak daftar nama kat guard n masuk.. Habis En. hubby pusing di kawasan yang dekat dengan rumah aku.. Senang nanti aku nak pergi sendiri kalau dekat dengan rumah.. Tahu saja la kalau Akiff duduk dalam kereta macam mana.. Bukan dia nak duduk.. Nak berdiri memanjang.. Dia cakap "Tak nampak".. Amboi... Dah pandai dah..

Malam tu aku search Google.. Hmmm... Ada kat Bukit Cheras.. Esok ni berkobar2 la aku nak pergi sendiri.. So, dalam pukul 10 tu aku n Akiff pun gerak dari rumah ke area Bukit Cheras.. Bila sampai tu aku hairan la.. Kenapa tak ada papan tanda yang tulis Pesuruhjaya Sumpah.. So, aku call no yang dah disediakan hasil daripada pencarian aku dalam search engine Google.. Ceeewaah.. Macam Detective Conan pulak.. Hihihi.. Ok.. Si polan ni pun jawab call aku.. Dia cakap kat aku kata dia kat luar.. Tak ada kat ofiz.. So, aku tanya dia pesuruhjaya sumpah ke? Yup, dia boleh buat. Dia suruh aku Fotostat ic sekeping, surat tawaran n borang akuan sumpah yang dah di isi 2 keping. Dalam otak aku ligat duk fikir. Betoi ka idak nii. Mengikut pengalaman yang aku lepas2. Mana pernah ada mintak fotostat segala bagai ni. Aku tanya kawan aku yang lain pun tak ada pun nak mintak fotostat ni semua. Okey.. Aku fotostat dulu. Petang nanti aku pergi balik sana. Kalau petang2 macam payah gak la nak keluar. Akiff kalau tidur petang memang dalam 2 jam 3 jam. So, aku tanya En hubby boleh balik awal tak? Okey.. En hubby try balik awal. 

Petang tuu.. Aku dah siap2.. Akiff pulak bangun.. Apa lagi.. Yeeaaah.. Nak ikut.. Hahaha.. Bukan main dia.. En hubby pun ikut sekali laa.. Kut kut tak boleh buat ker... Haa... Bagus jugak dia ikut. 1st aku sampai kat offiz "pesuruhjaya sumpah" ni.. Tak ada lak aku tengok ada signboard tulis pesuruhjaya sumpah. Yang aku nampak signboard oren tulis "..... Entreprise". Aku tak ingat nama n terlupa pulak nak ambil gambar. Okey.. Aku masuk sorang jer. En hubby tunggu dalam kereta. Masuk2 dalam ofiz dia. Hmmm.. Dia ni tak der staff ker? Hairan bin ajaib. Aku dah bersidang depan dia. Aku bagi la apa yang dia mintak. Aku tanya berapa eek? Haaa... Bermula lah ketidakpuasan aku kat sini. Dia keluarkan kertas n pen. Dia terangkan yang aku tak berapa nak faham sangat la pasal affidivit affidivit ni. Dia kata RM30 x 1.. 3 keping fotostat ni x RM8. Dia kata untuk rekod Mahkamah Majistreet. Ikut prosedur.. Kira punya kira semua RM54.. Maaaaaaakkk aaaiii.. Terbeliak gak mata aku.. Tapi cover dulu.. Hihihi.. Aku angguk ja dulu. (Dalam hati aku.. Selalu aku buat RM10 ja puun..) Lepas tu dia tunjuk la dokumen yang dia dah buat. Ada yang kena sampai RM95. Fuuuuyooo.. Den kayoo.. Ni sekali dengan insurans.. Apa kejadahnya nii. Okey. Mungkin aku soal dia macam2 n dia tahu aku dah kahwin. Dia tanya aku kut nak tanya husband aku. Setuju atau tak. Bincang punya bincang. En. Hubby dengan tegasnya kata. KITA PI BUAT KAT TEMPAT LAIN. Okey. Saya yang menurut perintah. Hahahaha.. So, SESIAPA YANG NAK BUAT PESURUHJAYA SUMPAH DI LARANG SAMA SEKALI PERGI BUAT KAT BUKIT CHERAS NI.. Beralamat No.8, Jln 14/144A, Taman Bukit Cheras, 56000 Kuala Lumpur. Mr.Lim. Kalau nak buat jugak terpulang la..

Kami pun beredar dari situ. Cari punya cari. Pusing punya pusing. Sampai la aku kat Bandar Sri Permaisuri. Aku mengalu-alukan rakyat jelata pergi buat suruhanjaya sumpah kat sini. Satu baris dengan bangunan JPJ Bandar Sri Permaisuri. Berhampiran dengan 7Eleven n Maybank.

Pergi jer buat kat Tuan Haji Riduan bin Haji Hassan ni.. No fon pun ada..



Pastikan ada SIGNBOARD HITAM ni.. Kalau tak ada tu maknanya bukan la.. Okey.. Naik jer kat tingkat satu ni..


Masa ni aku sampai sini dah pukul 5.. Tuan Haji cakap selagi dia ada kat ofiz selagi tu boleh buat. Walaupun waktu urusan dah tamat pukul 4.30 tadi..



Kat atas ni ada tertera caj perkhidmatan sepatutnya.. Sepatutnya RM4 jer.. Sebelum ni aku kena RM10 maknanya bukan harga sepatutnya laa.. Tapi okey lagi la dari kena berpuluh2.. Mesti ada tertera caj perkhidmatan ni. 

Oh yaaa... Sebarang aduan berkenaan Pesuruhjaya Sumpah ni boleh la hubungi Bahagian Pesuruhjaya Sumpah. 03-88804040.. Aku sudah pun membuat aduan ke atas caj yang melampau kat BUKIT CHERAS tu. Aku difahamkan.. Si polan ni dah ditamatkan lesen Pesuruhjaya Sumpah dia. Dia memang famous ni.. Mau tak famous amos.. Caj melampau lampau.. 

Psssst : PASTIKAN ADA PAPAN TANDA HITAM.

114 comments:

  1. kalau tau kak zaza nk cari persuruhjaya sumpah dalin syorkan uncle dalin.. org kg jugak.. di ukay perdana.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo.. Ya ka? Itu laa.. Tak tahu.. Anyway thanks. ;)

      Delete
    2. PERKHIDMATAN PESURUHJAYA SUMPAH. MELAYU BELAKANG SHELL. TEL NO. 0192088675.DEN POIE SANA MEMANG TERBAIK.

      Delete
  2. I baru nak pergi Bukit Cheras tadi, selepas search kat Google. Nasib baik baca blog ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Dah selamatkan seorang.. ;)

      Delete
    2. ada seorang pesuruhjaya melayu kat Bukit Cheras, belakang shell sebelah kedai runcit, baru bukak tak silap alamat di B-1-5B, Jalan 12/144A, Aku pergi sana servis cantik ikut peraturan

      Delete
    3. haa.. Klu pergi yang ada tulis papan tanda pesuruhjaya sumpah color hitam putih tu tak kisah.. itu betul laa... janji ada papan tanda..

      Delete
    4. Tq zaza. Ingat nak ke bukit cheras juga tadi. Nasib baik baca

      Delete
  3. tau x mana2 pesuruhanjaya sumpah yg buka weekend or blh cop mlm...actlly,ari biasa kerja office jour..xblh cuti... susah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahu saya pesuruhjaya sumpah ni beroperasi Ofiz Hour ja.. rasanya tak der lak yg bukak weekend..

      Delete
  4. tau x mana2 pesuruhanjaya sumpah yg buka weekend or blh cop mlm...actlly,ari biasa kerja office jour..xblh cuti... susah....

    ReplyDelete
  5. hari tuu den poie kat pesuruhjaya cheras belakang shell tuu, den call tanya dalam pukul 7.00 boleh tak, nasib baik dio kata boleh, alhamdulillah settle dah koja den untuk borang anak belajor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi boleh tahu tak yang cik/encik pergi ni pesuruhjaya cheras kata mana ye ? boleh bagi alamat tak?

      Delete
  6. Thanks pd tuan punye blog n yg komen pasal pesuruhjaya sumpah kat bkt cheras tu...mmg terbaik la...saya call ptg td..sabtu pula kan..mane nak dpt ...tp yg ni mg ok sgt2 ...die sanggup dtg opis lepas maghrib sbb saya nak urgent sgt...sebeluj tu ade call sorg ni..die nk charge extra rm100 utk transport ..,mahaiiii ke laut...seb baik yg ni ok..x sampai rm30 pun utk few borg die kene cop n sign ..,dh la dtg pas maghrib...salute la
    btw..,ni no die 019-2088675..tolong promote sbb servis bagus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo jgn silap pula..yg ni yg melayu tu tau...betul2 sebelah klinik..berdepan dgn kedai mkn

      Delete
  7. alhamdulillah selesai gak urusan borang2 utk faraid
    mekasih tuan blog....
    mmg tgh mencari..dan tinggal pon sekitar BTR ni jer...

    ReplyDelete
  8. Terima kasih tuan punya blog...jasamu ku kenang

    ReplyDelete
  9. thanks for the info, selesai urusan utk surat akuan sumpah nak keje. pesuruhjaya sumpah yg kat bdr sri permaisuri tu mmg ok, telus

    ReplyDelete
  10. terima kasih utk info.. dpt jgk sy settle kan td.. :)))))))))))

    ReplyDelete
  11. salam. akak. untuk seorang pelajar. jika nak dapatkan pengesahan drpd pesuruhjaya sumpah ni perlukan ayah dan ibu untuk hadir sekali ke kalau bab pengesahan borang pendapatan, slip gaji dan etc. ? terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam... Tak sure la adik.. try call no yang akak letak tu.. ada name kad kan?

      Delete
  12. Saya baru je pegi tadi. Alhamdulillah call dapat, nk cari pun senang, urusannya pun cepat. Haji Riduan ni mungkin lebih kepada nk menolong. Semoga Allah permudahkn urusan beliau..

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah semua urusan selesai dgn Hj Riduan.

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah...senang & frendly orangnye....Thanks To ZaZa...

    ReplyDelete
  15. Thanks, I almost want to go bukit cheras one....

    ReplyDelete
  16. Many many many thanks bro, I almost kena already!

    ReplyDelete
  17. Haji Ridhuan is extremely friendly and honest. Provides great service. Would highly recommend him as a trusted commisioner of oath.

    ReplyDelete
  18. mmg highly recommended la hj riduan ni. org nya frenly n snang berurusan dengannya.pantas dan cepat .

    ReplyDelete
  19. Thankyouu sangat sangat tentang informasi ni . Masha allah semua kerja jadi senang

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah baru selesai urusan dgn Tuan Hj Riduan, mudah sgt berurusan dgn beliau. Siap doakan utk kite. Memang sgt recommend untuk pergi ke tempat nih, Bandar Sri Permaisuri.. ada parking, kedai makan..kedai fotostat dekat2 situ juga.
    Terima kasih yg tidak terhingga kpd Puan-punya-blog... utk info yg sgt2 membantu.

    Moga urusan Tuan Hj dan Puan Blogger dimudahkan Allah juga.. :)
    -Husna-

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah selesai buat akuan sumpah kt sini.. thnks admin block ni bg informasi..

    ReplyDelete
  22. mmg highly recommended la hj riduan ni. org nya frenly n snang berurusan dengannya.pantas dan cepat .Thumbs up..^^"

    ReplyDelete
  23. mmg highly recommended la hj riduan ni. org nya frenly n snang berurusan dengannya.pantas dan cepat. Thumbs up..^^"

    ReplyDelete
  24. Thank you for the info, good and honest service, highly recommended

    ReplyDelete
  25. Bagus Dan senang sungguh tempat pesuruhjaya sumpah INI. sila pergi lah tempat iINI
    semua.

    ReplyDelete
  26. Urusan dgn hj riduan pantas & senang..thanx pd blogger..

    ReplyDelete
  27. thank maklumat ini... senang dan mudah.. tuan haji frendly orangnye..tempat pon senang nak cri.. baru aje berurusan semalam...yang penting perkhidmatan yg diberi terbaik...maceh admin...

    ReplyDelete
  28. Pagi tadi saya pergi jumpa Tuan Haji Riduan, dia adalah seorang yang murah hati dan caj harga berpatutan dan jelas, saya strongly reconmended dia untuk sesiapa yang memerlukan Pesuruhjaya Sumpah. Keep up the good job, Tuan Haji Riduan!!!

    ReplyDelete
  29. Finally I manage to find one nearby and a good one as commented. Nowadays, they simply charged. Like the one I called to ask today Goban & Company at 26-4B, Jalan Loke Yew, KL. A copy of Surat Akuan with a chop cost RM34. Ridiculous!

    ReplyDelete
  30. Thank you to Tuan Haji Riduan, He is very friendly, kind person with honest service, highly recommended

    ReplyDelete
  31. Good service kat Tuan haji ridhuan.

    ReplyDelete
  32. Tuan Haji Riduan, He is very friendly, good in English, kind person with honest price & service, highly recommended. Rating 4.5/5.0

    ReplyDelete
  33. Alhamdulillah selesai buat akuan sumpah kt sini.. thnks admin blog and tuan haji riduan =)

    ReplyDelete
  34. Alhamdulillah....urusan selesai dengan tuan haji riduan... tahniah kepada yg berkongsi blog ini.. semoga allah s.w.t permudahkan semua urusan tuan2.. saya syorkan pergilah berurusan dgn tuan haji ridzuan pasti puas hati.. insyallah...

    ReplyDelete
  35. Saturday got open ?

    ReplyDelete
  36. Good Service from Tuan Hj Ridzuan Hassan. TQVM

    ReplyDelete
  37. Tn haji sangat bagus dan membanyu. Tq

    ReplyDelete
  38. Alhamdulillah, selesai urusan. Servis yang baik dan jelas penyampaian maklumat.
    Semoga lebih murah rezeki dan diberkati Allah s.w.t. Terima kasih juga kepada penulis blog ini. Infor yg sgt berguna.

    ReplyDelete
  39. Alhamdulillah, selesai urusan. Servis yang baik dan jelas penyampaian maklumat.
    Semoga lebih murah rezeki dan diberkati Allah s.w.t. Terima kasih juga kepada penulis blog ini. Infor yg sgt berguna.

    ReplyDelete
  40. Baru setel ber urusan dengan dia. Lancar. Terbaik.

    ReplyDelete
  41. Memang terbaik Hj Riduan ni...servis memang best & peramah...siap doakan agar application kita berjaya...kalau ikut hati nak je borak lama2 tapi kesian pulak dengan orang lain yang tengah beratur :)

    ReplyDelete
  42. Alhamdulillah .. terima kasih kerana berkongsi informasi mengenai servis Pesuruhjaya Sumpah Tn Haji Ridhuan ..mudah, cepat & mesra..

    ReplyDelete
  43. Boleh x kalu org yg sepatutnya sain borang akuan sumpah x dpt hadir?

    ReplyDelete
  44. alhmdulillah..urusan brjln lancar ngn tn.haji..husbnd ckp ssh nk jupe org mcm tn.haji kt kl skng..tq tn.haji n owner blog ^o^

    ReplyDelete
  45. Salam. Saya baru sebentar td (sekitar 4pm 14 Jan 2016) berurusan dgn Pesuruhjaya Sumpah seperti yg diperkatakan oleh tuan punya blog. Urusan pantas. Nak dapatkan surat akuan sumpah sebagai salah satu syarat dokumen yg diperlukan utk memohon RUMAWIP Residensi Hijauan Lumayan. Terima kasih kepada tuan PS sebagai pemudah urusan. Rate yg dikenakan adalah RM4.00, sama seperti yg tertera di papan harga. Xde tipu2, xde pusing2 cerita melangit punya orang.
    Pejabat betul2 di atas kedai dobi.

    ReplyDelete
  46. Alhamdulillah br selesai berurusan dgn Tuan Haji Riduan ptg td..baik hati,peramah dan bermotivasi tinggi..Thanks a lot to zaza sbb berkongsi info ttg Tuan Haji..Semoga Allah sentiasa merahmati dan memudahkn urusan kalian..aminnn
    *add info : ofis Tuan Haji terletak di atas kedai dobi bsebelahan 7eleven..highly recommended..insyaAllah puas hati๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  47. Alhamdulillah .. terima kasih kerana berkongsi informasi mengenai servis Pesuruhjaya Sumpah Tn Haji Ridhuan ..mudah, cepat & mesra.

    ReplyDelete
  48. alhamdulillah. saya baru je jmpe tuan hj riduan td ptg. mmg mudah dan murah. really good. tq juga pd infomasi blog ni.

    ReplyDelete
  49. Thank you for sharing....I just go to Tuan Haji Riduan office for doing the commission of oath....He is a nice guy and very helpful....Thanks alot....

    ReplyDelete
  50. THANK YOU......This afternoon i just go to find Tuan Haji Riduan for doing the commission of oath....Tuan Haji Riduan very nice and very helpful...Thanks alot...

    ReplyDelete
  51. Thanks untuk info di atas, baru selesai urusan...highly recommended, honesty and friendly..thumbs up utk Tuan Haji!!

    ReplyDelete
  52. Tq utk info di atas, baru selesai urusan, highly recommended, honest and friendly...thumbs up tuan Haji!!

    ReplyDelete
  53. Saya baru berurusan dengan Tuan Haji di pesuruhjaya sumpah bdr sri permaisuri. Alhamdulillah, sgt dipermudahkan dan layanan Tuan Haji sungguh baik. Terima kasih atas info blog ini :)

    ReplyDelete
  54. Haji Riduan Bin Haji Hassan is a highly professional commissioner for oaths. I wholeheartedly recommend him.

    Haji Riduan Bin Haji Hassan seorang pesuruhjaya sumpah yang sangat professional. Saya sangat-sangat syorkan khidmat beliau.

    ReplyDelete
  55. Excellent service from Tuan Haji Riduan. Highly recommend.

    ReplyDelete
  56. I buat kat SS2 uncle India tu caj i RM2 saje...bagus betol uncle tu ! tak silap i nama dia Nair. Lagipun dia xplain bagus2

    ReplyDelete
  57. Assalaamualaikum Tuan Tanah. Sy berterima kasih kpd pihak tuan yer sbb entry tuan nie dah mbantu sy utk settelkan urusan sy.sy google utk pejabat pesuruhjaya sumpah nampk entry tuan nie. Mmg bagus sgt Tuan Haji Riduan.sgt mesra dan cepat. Sesiapa y perlukan khidmat pesuruhjaya sumpah boleh berurusan dgn Tuan Haji. Boleh call dulu sbb kalau petang takut dia dah keluar office. Semoga diberkati Allah dan terus sukses..

    ReplyDelete
  58. Alhamdulillah..saya pn baru je menggunakan khidmat Tn. Hj Riduan..sangat cepat dan friendly..terima kasih kerana memudahkan urusan saya...semoga Tn.Haji suscess dan dilimpahkan rezeki..tq jgk kpd penulis blog ini..:-)

    ReplyDelete
  59. Assalam...terima kasih admin kerna rekomen Tuan Hj Riduan..saya telah berurusan dgn Tuan Hj Riduan pada pagi jumaat 8hb April dan perkhidmatan beliau amat memuaskan siap bagi diskaun lagi..selesai berurusan, beliau siap berdoa agar permohonan pinjaman/biasiswa diperkenankan...terima kasih banyak2 Tuan Haji dan saya doakan agar Tuan sihat sejahtera, dimurahkan rezeki & dipermudahkan segala urusan..aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aamiin ya rabbal alamiin

      Delete
  60. Tq owner blog..

    Bru selesai urusan. sgt2 puas hati b'urusan dgn Tn Haji Riduan..Highly recommended..

    ReplyDelete
  61. Alhamdulillah.. Saya baru sahaja pergi tadi (18 April 2016), memang mudah berurusan dengan Tuan Hj Riduan. Memang okay dan berpatutan.
    Jalan Sri permaisuri 8 atas 7eleven.

    ReplyDelete
  62. Alhamdu liLlah baru balik dari ofis beliau memang servis cekap dan terbaik dan harga berpatutan

    ReplyDelete
  63. Alhamdulillah sangat terbaik

    ReplyDelete
  64. Alhamdulillah syukur ada yang dapat membantu seperti tuan haji yang sangat prihatin dan baik semoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  65. Alhamdulillah syukur ada yang dapat membantu seperti tuan haji yang sangat prihatin dan baik semoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  66. Guys tuan haji ni mmg baik . Spread this info guys !! . Semoga murah rezeki tuan haji . Rate 11/10

    ReplyDelete
  67. Baru berurusan dgn Tn Hj Riduan, betul2 mengikut harga yg di tetapkan. Alhamdulillah seorang yg friendly dan senang berurusan. Kami doakan Tn Hj Riduan suksess

    ReplyDelete
  68. Terima kasih buat Tuan Haji Riduan. Khidmat mesra pelanggan... harga murah... semoga dipermudah kn segala urusan.. Amin... terbaek..

    ReplyDelete
  69. Thank you for Tn Hj Riduan for the service. Cheap & Fast.

    ReplyDelete
  70. Terima kasih tn. hj. Very kind, friendly and honest too! Very cheap as well! Highly recommended!

    ReplyDelete
  71. Terima kasih owner blog yang sudi share pasal khidmat pesuruhjaya sumpah. Senang untuk saya mencari pesuruhjaya sumpah di area cheras ini. Saya dah pergi ofis Tuan Haji Riduan pada 16 Jun dan servis beliau memang terbaik. Highly recommended! Beliau ada memberi kata kata semangat untuk saya terus berjaya dalam kerjaya sebagai Perunding Takaful. Alhamdulillah. Semoga Allah merahmati hidup Tuan haji. Amin.

    ReplyDelete
  72. Selasa tadi baru pergi. Khidmat Tuan Haji Riduan terbaik. Semoga dipermudahkan segala urusan. Amin...

    ReplyDelete
  73. 15 ogos. Terima kasih sy ucapkan kpd owner blog ats info khidmat pesuruhjaya sumpah. Td baru shj berurusan dgn Tuan Haji Riduan. Alhamdulillah. Segala urusan cepat, mudah & murah. Tuan Haji sgt2 baik & orangnya peramah. Terima kasih Tuan Haji. Semoga Tuan Haji sentiasa d beri kesihatan yg baik & d murahkan rezeki.

    ReplyDelete
  74. Baik Haji Riduan caj RM 4.00 shj Tq

    ReplyDelete
  75. Thank you for recommendations and your blog. Just went to get my passport attested by Tuan Haji an hour ago. The process took about 10 minutes for Rm4. It may not be consider a luxury interior office or a very fancy ones, but Tuan Haji office is a reliable, affordable and efficient ones. Tuan Haji is very friendly and humble. Highly recommended.

    WARNING!
    Do not visit the Jalan Kuchai Maju 16 lawyer firm. They are charging Rm 20 for the same commissioner for oaths service instead. The lady on the phone just hang up my phone. It's so rude.

    ReplyDelete
  76. No 16-2, Tingkat 1,
    Jalan 18/32,
    Taman Sri Serdang,
    43300 Serdang,
    Selangor.
    (Behampiran dengan Jabatan Pendaftaran (JPN) SRI SERDANG) HP: 019-3761 488

    PJS yang dilantik : Hj. Omar Osman . Becareful for this guy also ,he charge me RM40 ringgit for only one surat akuan sumpah bujang.

    ReplyDelete
  77. Salam 1 malaysia smua. rasanya saya lah yg paling latest komen arini. Tuan Pessuruhjaya sumpah (PS) ni masih lg berkhidmat.

    Saya pergi utk surat sumpah berkaitan urusan rumah. Alhamduillah mudah sgt. Tuan PS ni pon ramah orang nya, selesa utk berurusan. Caj yg dikenakan bg insan mcm saya ni amatlah berpatutan.

    Semoga Allah rahmati tuan PS krn mmbantu mudahkn urusan org ramai.

    ReplyDelete
  78. Alhamdulillah baru pg pukul 11.30 pg td..khidmat Tuan Haji terbaik.semoga dipermudah kan segala urusan. Aminn..

    ReplyDelete
  79. Commissioner for Oath of the year. Tahniah Tn. Haji Riduan.

    ReplyDelete
  80. salam..tuan hji riduan mmg baik org nya..peramah...saya bgi 5 bintang..

    ReplyDelete
  81. baru lepas jumpe tuan hji riduan..org nye mmg peramah dan lembut percakapan...moga tuan hji terus success...saya bg 5 bintang

    ReplyDelete
  82. servis terbaik.. rate 10/10 - pn nadiawati

    ReplyDelete
  83. Assalamualaikum , alhamdulillah saya baru shj gi tadi.Servis yg sgt2 memuaskan. Before ni sy gi pesuruhjaya sumpah lain, rasa mcm bcakap dgn org dlm penjara hehe. Tp berbeza dgn enviroment di sini, Khidmat Tuan haji Riduan pn mmg superb ! very care abt others ! dia akan cuba bantu bg cadangan kpd anda tentang bantuan2 yg anda ptut mohon .. seriously highly recommended !! Semoga rezeki tuan haji dimurahkan and segala hal dipermudahkan . Terima kasih byk :)

    ReplyDelete
  84. Terima kasih owner blog sudi share pasal Tuan Haji Riduan. Memang bagus dan terbaik servis beliau. Beliau sangat2 hendak menolong orang. Saya doakan tuan haji dimurahkan rezeki dan hidup diberkati Allah s.w.t. TQ

    ReplyDelete
  85. Alhamdulillah, baru selesai urusan dgn Dato' Tuan haji Riduan. Urusan lancar dan harga sgt berpatutan (terpulang jika berhajat memberi lebih) dan yang paling penting doa daripada tuan haji agar urusan dipermudahkan..terbaek n rekemended to all..

    ReplyDelete
  86. Terima kasih pada owner blog yang share mengenai perkhidmatan pesuruhanjaya sumpah Haji Riduan.. Kami baru balik dari ofis Tn Haji riduan, Terima kasih jg pada Tn Haji kerana sudi menunggu kedatangan kami time lunch hour..Khidmatan Tn Haji mmg yang terbaik..Semoga Tn Haji Riduan Terus success.

    ReplyDelete
  87. Akak bca bloq ni lah maka akak terpengaruh nk tau btoi ke x komen2 tntang hj riduan ni..masyaallah..alhamdullilah..mmg sape2 yg nk wat urusan pegilah brjumpa tuan hj ni..mmg jujur dn ikhlas sguh2 org nye..semoga allah mmbri kesihatn yg baik pd tn hj supya dpt terus berada di bndr sri permaisuri.

    ReplyDelete
  88. tenkiu admin...mmg service kt sini bgus...jujur..tuan haji pesuruhjaya mmg mesra..peramah..service mmg A+++..

    ReplyDelete
  89. Alhamdullilah, terima kasih kepada yang info block ni. Saya baru je selesai berurusan dengan Dato Haji Riduan. Servicenya penuh ramah dan mesra, bayar perhidmatan berpatutan. Engkau orang semua pergilah berurusan dengan tuan haji.

    ReplyDelete
  90. Pesuruh jaya sumpah Haji Riduan terbaik. Bayaran yang sangat murah murah murah. Khidmat terbaik. Masih beroperasi. Semoga Tuan Haji sentiasa dirahmati Allah.

    ReplyDelete
  91. Alhamdulillah.. thanks for info.. baru selesai berurusan dngan tuan haji riduan..
    perkhidmatan terbaik... mudah dan cepat.. sape2 nak pergi landmark sebelah 7eleven..

    ReplyDelete
  92. Alhamdulilah. Urusan cepat Dan cas untuk cop affordable berbanding dengan dulu. Dan setiap salinan dan asal diteliti satu persatu. Moga semua urusan Kita dpermudahkan. Amin

    ReplyDelete
  93. Assalamualaikum. Terima kasih sudi share. Saya jumpa Tuan Ridhuan minggu lepas. Sangat helpful dan friendly. Boleh terus hubungi nombor handphone seperti di atas. Whatsapp pun boleh, Tuan Ridhuan akan reply.

    ReplyDelete
  94. Tghari tadi saya baru berurusan dengan Tuan Haji Dato' di pesuruhjaya sumpah bdr sri permaisuri. Alhamdulillah, sgt dipermudahkan dan layanan Tuan Haji Dato' sungguh baik. Sesapa yg ingin berurusan dgn pesuruh jaya sumpah, silalah ke pejabat beliau. Highly recommended. Terima kasih atas info blog ini :)

    ReplyDelete
  95. Terima kasih saya ucapkan kepada owner blog kerana berkongsi maklumat ttg Dato Hj Riduan (Pesuruhjaya Sumpah - @ No. 45-1

    Jalan Sri Permaisuri 8,

    Bandar Sri Permaisuri

    Cheras, KL). Segala urusan saya menjadi mudah sahaja. Terima kasih kpd Dato☺.

    Very humble man...sempat gak Dato kongsi serba sedikit maklumat yg insya Allah berguna kpd saya...terima kasih Dato๐Ÿ˜ƒ

    ReplyDelete
  96. Assalamualaikum, saya dah beberapa kali buat urusan dengan Tuan Haji Riduan ni, memang sangat professional and membantu..ada org kata office dia dah pindah, tipuuu..saya baru pergi semalam..dia ada kat tempat yg sama juga :)

    ReplyDelete
  97. The service as good as blogger mentioned. Strong recommend you to find Tuan Haji Riduan especially if you stay nearby Cheras / Salak Selatan

    ReplyDelete
  98. Baru jer pergi minta cop...RM 4 untuk salinan asal....ramah lagi..pembantu di meja depan pun baik..

    ReplyDelete
  99. This is the best Pejabat Pesuruhjaya Sumpah that I go before. I will give 5 star!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...