nuffnang adds

Friday, 25 July 2014

Minggu Ramadhan Akhir Di Sibu...

Assalamualaikum..

Minggu akhir Ramadhan ni aku n kawan aku ila dah malas nak masak dah.. So, kami decide nak berbuka di luar sepanjang minggu tu... Mood nak balik raya dah sampai masa ni.. Hehehe..


Hahaha... Kita selfie dulu.. Ni la kawan aku ila tu.. Hehehe..


Okey... Kalau datang ke Sibu mesti terjah Singapore Chicken Rice.. Nasi ayam dia memang sedap.. Dalam minggu ni kami gi makan kat SCR dua kali.. Tapi aku tak makan nasi ayam sebab aku nak rasa menu lain pulak. Ada yang aku tau nama ada yang aku tak tau.. Hehehe... Antara menu-menunya.... Haaa... Diharap bersabar la eek..


Mee jawa dia sedap gak ni.. Nanti try la..


Ni chicken chop cheese.. Aku tak berapa nak suka sangat sebab kuah dia macam tak best jer.. Dan tak rasa cheese pun..


Yang ni sedap jugak.. Yang ni ikan.. Tapi sorry.. Aku lupa nama dia.. Hehehe...


Lepas tu dua kali jugak kami terjah Ipoh Town Cafe. Sedap gak menu dia yang kat atas ni.. Macam old town punya menu.. Kebanyakannya aku lupa nama dia.. Sebab nama dia susah nak ingat..


Yang ni kawan aku makan.. Macam nasi goreng tomyam pun ada.. Sedap gak.. Berbaloi..


Yang ni macam nasi dgn ayam masak kicap.. Ila cakap sedap jugak..


Yang ni ayam dia sedap.. Black paper with honey.. Best.. Hiihi..


Nampak tak serai tu.. Haaa... Jus oren dengan serai..Mula-mula bila dengar serai aku gerun jugak.. Kebetulan kawan aku ni pun tersalah order sebenarnya..Dia ingat Orang juice with lemon.. Rupanya lemongrass.. Tapi memang best la.. Untuk kali kedua kami gi makan.. Kami order air ni lagi sekali. Aku order honey lemon juice... Tapi masam gila. Aku rasa dia tak letak honey pun.. Huhuhu... Okey dah cuci mata? Hehehehe..


Yeaaahhh... Hari yang tunggu dah tiba.. Malam ni aku balik KL... Flight pukul 9 malam ni.. Tak sabar.. Tak sabar.. Tak sabar..





3 comments:

  1. minggu2 akhir ramadhan memang kebiasaannya macam ni lah... makan luar...he he he...

    ReplyDelete
  2. baru saja singgah sini. jadi tertanya-tanya kenapa dari sibu pulang ke kl

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi mencurahkan bakti di bumi Sibu dan terpaksa meninggalkan insan tersayang di KL.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...