nuffnang adds

Tuesday, 10 December 2013

Surprise Birthday Celebration..

Kata tak ada surprise kan? Hanya pergi makan jaa..

DEKAT RUMAH..

Hubby : Nak makan kat mana?
Aku : Hmm... Tak tau lak.. Ikut la..
Hubby : Kita pi Ampang Point jalan-jalan kat sana dulu. Cari hadiah. Baby pilih.
Aku : Okey.. (Orang nak belanjakan.. Ikut aja laahh..)

Aku duk fikir la nak makan apa eek.. Hati ni tak agak laa akan ada surprise apa-apa sebab dah bagi tau awal-awal dah.. Tak apa lah.. No problem.. 

DALAM KERETA

Tuuudiaaaa... Jalan jemnyaa... On the way nak pergi Ampang Point tu jem kat traffic light.. Tapi tak teruk macam jalan seberang jalan.. Sesaknya punya la panjang.. Jem kat traffic light Ampang Point pun aku dah rasa pening..

Hubby : Kita nak makan kat mana eek? Jem la..
Aku : (Senyap ja.. Memang aku tak tahu menahu pun jalan belah KL nii..)
Hubby : Kita tak yah pi Ampang Point la.. Kita pi makan dulu.. Kita pi belah sini laa.. (Hubby aku pun belok kiri menuju ke Jalan Ampang). 
Hubby : Patut la jem tak gerak.. Ada yang berenti kat kotak kuning.. Ni mesti lampu merah jalan jugak nii.. Mau orang tak bising.. Pentingkan diri..

Hubby aku bawak la keta sampai kat Ampwalk Mall kalau tak silap aku laa.. Kalau salah maafkan patik penunggu gua.. Hihihihi.. 

Hubby : Kita makan kat sini laa..

DALAM MALL

Sampai ja dekat mall.. Ada la dekorasi macam dekat THE GARDEN tuu.. Okey.. Hubby aku cakap kita tangkap gambar dulu.. Okey.. Dalam pikiran aku dan mata aku duk nampak secret recepi.. Ingat nak makan kat situ laa.. Sekali hubby cakap kita makan kat sini la.. FLORA KAFE...  Ooooooo... Ya kaa... Okey.. Panjangnya ooo aku..

DALAM FLORA CAFE

Mel, manager kat situ rasanya.. Sambut baik kami.. Ramah pun ramah.. Azlan kan.. Waaa.. Boleh cam tuu.. Padahal hubby aku tak pernah jumpa dia.. Mel bawak kami ke meja yang disediakan.. Dah siap hias dengan candle light and kelopak bunga rose giituuu.. Tapi, meja lain biasa jaa... Hubby aku dah booking puunnn.



Aku : Kata tak dak SURPRISE?
Hubby : Hanya tersenyum jaaa.. Dalam hati dia mesti dia cakap "YEEESSS! Berjaya jugak.. " . Memang selalunya hubby aku buat surprise menjadi.. Aku saja ja yang selalu terkantoi.. Huuuh..



Haaa.. Sampai-sampai tuu dah ada photographer pompuan ambil gambar kami dah.. Lama jugak laa... Bila makanan sampai dia ada.. Nak balik pun dia ada.. Memang service yang hubby aku amik ni ada photographer.. Naik segan aku.. Macam Mamarazi ja ambil gambar kami.. Tapi masa kami tengah makan tak dak laa dia ambil gambar.. Kalau macam tuu.. Tak kenyang laa..

Aku makan Fish and Chip n minum fresh orange, Hubby makan Chicken Chop Black Paper n minum jus apple asam boi and Akiff makan Bubur Seafood. Fish n Chip dia lain sikit.. Ala ala melayu sebab kentang dia gantikan dengan ubi kayu cicah cabai melaka (cili padi) yang di blend dengan kicap. Salad yang diletak tu ada carrot n timun di hiris halus-halus. Rasa masam-masam sikit.. Aku suka.. Bubur Seafood dia kena makan dengan telur masin, kacang goreng and ikan bilis goreng baru sedap.. Kalau makan bubur saja dia tawar. Yaa laa.. Telur dah masin n ikan bilis pun dah masin.. Terasa dah.. Haaa... Chicken Chop yang hubby aku makan tak sempat rasa.. Habis sudaaah.. Sedap la tuuu.. Sampai aku tak sempat makan.. Fresh orange n apple asam boi memang sedap sebab dia tak kedekut buah.. Rasa jus dia.. Tambah-tambah fresh orange..








Dah habis makan semua.. Sampai kek pulak.. Kek ni memang dari FLORA KAFE.. Sedap.. Kek Coklat.. Ingatkan dah tak dak apa dah.. Jeng... Jeng.. Jeng.. Ingatkan tahun ni pencen bagi FRESH FLOWER.. Surprise lagi... Ingat pi makan saja laa... Huhuhuhu... Nak menangis rasa.. Sebenarnya aku nak menangis dari awal lagi.. Masa tengok dekorasi meja yang cantik tuuu... Huhuhuhuhu...



Lepas habis saja makan.. Kami nak balik.. Ada la mamarazi tadi mintak nak ambil gambar kat lobby.. Apa lagi.. Posing sakan laaa... Hihihihi..



THANKS abang.. Sambut birthday sama-sama dah buat baby rasa bahagia and berharga sangat.. Baby berdoa abang sentiasa sihat dan murah rezeki untuk berada disamping baby bila senang dan susah.. Dan baby tak akan lupa segala pengorbanan abang selama ini.. IN SHAA ALLAH.. AMIN...

Psssttt.... Mana hadiah?  Haa.. Hadiah hubby aku suruh pilih sendiri.. Aku pun tak tau.. Tapi ada dia suarakan sesuatu nak bagi.. Harap dapat la.. Hihihihi.. Kalau tak boleh.. Hadiah lain laa.. Tunggu eek.. Nanti aku update apa diaa..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...