nuffnang adds

Monday, 18 August 2014

Ramah Tamah di Sibujaya.

Minggu lepas aku ada tumpang kawan aku buat open house.. Rupa-rupanya orang Sarawak panggil Jamuan Raya tu "Ramah Tamah".. Aku baru tahu.. Hehehe.. Alang-alang kawan aku nak buat.. Aku tumpang sekaki la.. Buat di rumah dia.. Memang minggu tu agak kelam kabut la.. Kalau ikut perancangan nak buat hari Sabtu.. Tiba-tiba kawan aku ni kena pergi Kursus Bahasa Malaysia.. So, kami tunda hari Ahad. Memang kelam kabut la.. Ada yang aku terlupa panggil tu aku pohon kemaafan laa.. Sorry.. Huhuhu..



Kami bahagi dua menu mana yang nak disajikan.. Antara menu yang kami pada hari tu ialah...
1. Bakso
2. Laksa
3. Kuah kacang.
4. Rendang.
5. Nasi himpit a.k.a ketupat nasi.
6. Kuih raya.
7. Air sarsi..

Banyakkan? Mujur kawan aku import pembantu 4 orang student dia.. Hehehe.. Dapat la bantu kami..


Antara tetamu yang hadir..


Ni student aku.. 3 kali dia datang singgah.. Hahaha... Mujur kawan aku faham.. Aku dah agak dah dia akan ulang mai... Rumah dekat ja,. Hahaha...



4 comments:

  1. Wahh~Dekat SJ..tak jauh tu..Ada juga rumah area tu.Lorong 7..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. Ya ka.. Nanti balik SJ roger laa.. Hehehe..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...