nuffnang adds

Thursday, 5 July 2012

Paper Flower

Haaa... Sini aku nak tunjukkan salah satu 'paper flower' yang aku buat untuk letak di hantaran abang aku nanti.. Jimat sikit.. Tak payah beli bunga..

Bahan-bahan : Kertas Tisu (boleh dapat di kedai bunga) atau boleh guna 'crepe paper', Gunting dan Dawai bunga telur.


 Step 1 : Potong kertas tisu mengikut saiz memanjang. Bahagikan kepada 4 keping  atau 6 keping.




Step 2 : Lipat kertas tisu dalam 1/2 inch.


Step 3 : Ikat dawai bunga telur di tengah-tengah lipatan itu.



 
Step 4 : Buka dan tarik lipatan tersebut ke atas dan kemaskan supaya menjadi bunga.





Taaa.. Daa.. Kan dah jadi..

2 comments:

  1. Nice! Kalau buat banyak banyak, pastu jadik bunga tangan pun cantik jugak!! Eh? tapi pengantin laki mana pegang bunga tangan.. hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau banyak2 baru cantik.. hahahaha... klu pengantin laki pegang bunga tgn lain la jadinya.. hahaha..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...