nuffnang adds

Thursday, 9 August 2012

Baru...


Haaa... Rasanya semua dah dapat agak rasanya.. Handphone apa yang menggantikan handphone lama aku yang telah lama di dermakan kepada orang lain atas jasa baik Akiff.. Thanks Akiff, kalau tak mesti ummie tak merasa handphone baru.. Hahahaha...




Handphone ni la aku beli. Samsung Galaxy Note. Walaupun aku tau Galaxy Note 2 akan keluar.. Tak apa laa... Kalau Note 2 mesti lagi mahal. 

Haa... Aku survey handphone ni kat samsung Jusco Mahkota Cheras 2 minggu sebelum aku beli. Masa tu dia cakap harga dalam Rm18++... Lepas 2 minggu tanya balik sudah naik.. RM1970.. Hmmm... Harga boleh berubah ka.. Dia cakap handphone macam saham gak.. Boleh berubah-ubah.. Boleh macam tu? Last-last dia yang rugi sebab aku tak beli kat kedai dia. Aku p kedai TAC Mobile.. Kedai ni dia jual segala jenis handphone yang ori la.. Dia cakap.. 


Ni warranty dia..


Ni charger handphone aku mula-mula. Ada problem skit. Mula-mula aku charge... Charge macam tak charge.. Tau tak macam mana? Sat charging sat tak.. Esoknya p tukar dia bagi lain.. Dia kata nak claim balik  charge tu kat samsung company..

Akhirnya apa yang diidamkan-idamkan dapat.. Hihihihi..


p/s : Abah a.k.a Mr. Marqis suruh la Akiff derma nanti.. Boleh dapat baru.. Hihihi..

12 comments:

  1. Kat Kedai tu , Note dia bagi berapa? Ada tanya Note Pink punya harga tak ? hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia bagi RM1880.. Note pink? ada ka? dia kata color putih n hitam ja..

      Delete
  2. abah tunggu S III jatuh harga skit lagi... siap laa... huh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpa... nanti S111 jatuh la harga dia.. tunggu note 2 kluar..

      Delete
  3. kena banyak ushar kat kedai2 b4 beli sb banyak kedai hp tipu..kena pergi dgn org yang pandai bab bab beli hp baru..anyway..tahniah!;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaza kadang tgk kedai.. kalau rasa boleh dipercayai baru beli.. Hihihi.. boleh? ikut kata hati. hihihihi..

      Delete
  4. Replies
    1. s3 best gak... laju skit dari note la..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...