nuffnang adds

Tuesday, 14 August 2012

Dalam sejarah..

Tahun ni dalam sejarah aku tak buat kuih raya.. Kalau tidak.. Mesti ada dua jenis kuih raya wajib family aku yang aku mesti buat. FLIP JICK n CHOCHOLATE CHIPS.. Setiap tahun mesti saudara terdekat n kenalan duk tanya kuih ni kalau aku tak hidangkan. Tahun ni mesti tanya dengan penuh kehampaan.. Selalu aku buat mesti hantar kat rumah mertua n rumah kat kampung. Itu dah menjadi rutin setiap tahun.. Entah apa yang sedap ntah la.. SEDAP KA? Kembang aku kalau orang puji..

Disebabkan perkara-perkara yang tidak ielakkan aku tidak dapat menunaikannya.. Hihihi.. Ya laa.. Akiff dah semakin aktif dan semua perkara dia nak explore.. 


Gambar ni aku cilok kat blog hubby aku.. Hihhihi.. KLIK SINI tengok.

Masa ni tengah buat kuih FLIP JICK.. Haa... Masa ni boleh la akiff duk macam ni.. Kalau sekarang aku rasa dia duk dalam periuk tuu.. 

Aku fon mak kata tak buat kuih raya tahun ni. Mak aku kata tak payah la buat.. Sat gi kena oven pulak si Akiff tu.. Sat gi dia kalut nak amik kuih kat oven..

6 comments:

  1. Flip Jick? Peliknya nama... ala, tak buat, baru nak rasa!!! hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaaha.. nama dia mmg pelik.. isi kuih tu ada cornflakes n oat. tanpa menggunakn tepung sama sekali..

      Delete
  2. First time dengar nama kuih Flip Jick ni.. Cornflakes + oat, mesti sedap.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuih ni rangup.. siapa yg minat kuih cornflakes mesti suka.. ;)

      Delete
  3. aliya tahun ni tolong mama dia 'buat' kuih kat kedai jer..jemputla datang rumah aliya 'bulan' raya nti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Tak apa.. Dia tolong jugak.. Sama la.. Nanti datang lah rumah

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...