nuffnang adds

Sunday, 16 November 2014

Alhamdulillah.. Rezeki ku bila berjauhan.

Aku kan ada bagi tahu kan ada sesuatu yang mengganggu aku kebelakangan ini yang menyebabkan aku tak boleh nak kerap buka laptop and menatap laptop lama-lama.. KLIK SINI.. Dalam beberapa minggu ni aku dah mula mual-mual... Rasa pening menyelebungi diri. Rasa serba tak kena. Sebenarnya... Akiff bakal jadi abang.. Yeeeaaahh... Akiff dapat kawan.. Aku kalau pregnant mesti akan ada morning sickness.. Huhuhu... Kalau sampai tahap muntah tu aku memang tak larat sangat. Rasa lega.. Tapi aku rasa lemah.

Sebenarnya yang tahu dulu Akiff.. Akiff jadi pak nujum.. Kisahnya begini... Aku tulis semua dalam buku disebabkan aku tak boleh nak update dekat Blog..

Bukan main "gagah" lagi tulis dalam buku.. Walaupun masa ni tak sure ada isi atau tak... Hehehe..

12/10/14

Period aku tak datang lagi. Tapi itu dah perkara biasa. Period aku memang tak stabil. Tapi yang luar biasanya Akiff cakap perut aku ada baby. Masa 1st dia cakap perut aku ada baby tu aku masih kat KL.. Tapi bila call dari Sibu ni.. Perbualan aku dengan dia..
Abah dia suruh Akiff tanya baby mana? (baby housemate aku yang aku dah send gambar kat whatsapp)
Akiff : Baby mana?
Aku : Baby sleep..
Akiff : Baby sleep kat mana?
Aku : Baby sleep kat bilik dengan ibu dia laa..
Akiff : Bukaaaann... Baby sleep dalam perut..
Aku : ???????? 
Aik... Dah dua kali Akiff cakap macam ni.. Ajaib nii...

13/10/14

Sesuatu yang pelik terjadi lagi... Hubby aku bagi tahu masa dia tengah ajarAkiff nama penuh abah, ummie n Akiff.. Akiff suruh panggil dia "abang Akiff".. Hmmm... Pelik Akiff ni.. 

14/10/14

Hari ni aku rasa mulut aku ni macam suka keluar air liur banyak. Rasa tak sedap mulut pun ada.

18/10/14

Hari ni cuti sekolah aku tak pergi mana-mana. Pagi-pagi lagi aku rasa nak cek pregnancy test. Dah beli lama dah.. Nak cek takut negatif pulak. Tapi aku rasa memang Akiff nak jadi abang ni..



Alhamdulillah.. Syukur... Akiff bakal jadi abang.. Yeeah...

27/10/2014

Hari ni lepas sekolah aku terus gi klinik ditemani kawan aku. Seingat aku.. Tak nak la sampai nak scan. Cukup sekadar Doktor cek pakai jadual pregnancy jaa.. Aku nak tahu berapa minggu ja.. Disebabkan aku punya period tak regular dia suruh scan. 



Menurut doktor... Due aku mengikut scan 16/06/2015.. Tapi aku tak pi buat buku merah lagi sebab buku merah masa pregnant kat Akiff ada kat KL. Orang kata kena bawak buku merah yang lama.. Hmm.. Masa ni aku baru 6 minggu 6 hari.. Sekarang hampir nak masuk 9 minggu..

Pssstt : Doakan adik Akiff sihat yer...

12 comments:

  1. Tahniah.. in sha allah semuanya baik2 hendakNya

    ReplyDelete
  2. tahniah zaza.jaga kesihatan dan semoga selamat semuanya.

    ReplyDelete
  3. Tahniah puan,semoga kandungan sihat.pasti abang tak sabar untuk berkawan nanti.

    ReplyDelete
  4. Waa.. tahniah Akiff nak dapat Adik dah...
    Semoga dpt pindah semenanjung balik...
    Susah kalau pregnant sorg2 kat sana...
    Sini senang lan nak tgk2 kan..

    ReplyDelete
  5. tahniah kak zaza :))
    take care ye...semoga baby n kak zaza sihat
    suka la akiff ada friend nanti :)

    ReplyDelete
  6. tahniah ye..rajin nya siap tulis dalam buku ..saya kalau hamil memang tak perasan la..check tarikh datang haid je la baru nak was2 pun.hhehe

    ReplyDelete
  7. TAHNIAH.. SAMELA.. SY PUN DAH 6 MINGGU NI... 1ST PREGNANT..SUKA

    ReplyDelete
  8. tahniah zaza...... amin aminn baby dan ummie sihattt sampaiii tempoh baby lahir hehehhehe....

    ReplyDelete
  9. duduk sibu ke? saya dulu pun lama kat sibu tapi orang kuching. Tak sejaoh zaza tapi paham la perasaan berjauhan tu kan. jaga diri baik2. sy selalu seronok dgr org pregnent ni. sendiri belum rasa lagi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...